Снощи, по време на гледането на мярката на дрогирания убиец на Милен Цветков, стана ясно, че автомобилът, с който бе убит журналистът, е участвал и в друга катастрофа от преди пет години. При инцидента има причинена средна телесна повреда, за което майка му - Десислава Пешева, просто е глобена. 

Разследването продължава повече от година. В крайна сметка Софийският районен съд я освобождава от наказателна отговорност и е глобена с 1000 лв. През 2015 г., когато става първата катастрофа, синът й Кристиан е бил на 17 г. 

Какво всъщност се е случило?

На 2 октомври 2015 г., малко преди полунощ, на столична улица джипът се движел в насрещното, без да изпреварва, пише в решението на съда. Последвал челен удар с рено, шофирано от мъж. След катастрофата той е бил със счупен десен крак, което се води средна телесна повреда, пише 24 часа. 

Сега, 5 години по-късно, възникнаха съмнения на разследващите, че тогава Пешева е поела отговорност за катастрофа, която всъщност е причинена от сина ѝ Кристиан. По тази причина Върховната касационна прокуратура изземва това вече приключило дело и ако събере достатъчно доказателства, е възможно да го възобнови.

Впрочем съмненията не са само у разследващите. Сега всички се питаме: Кой е карал, и то в насрещното, злополучния джип? Счупеният крак на един невинен мъж предвещавал ли е трагедията, която се случи навръх Великден с Милен Цветков? Докато не си отговорим на тези въпроси, усещането, че безнаказаността по пътищата вече става неконтролируема... ще продължи да ни преследва.

Изненада! Джипът на Кристиан и друг път е катастрофирал! Но се е намесила... мама