С наближаването на някои от най-престижните награди в музикалното и филмово изкуство, можем да забележим, че редица букмейкъри вече предлагат и интересни предложения относно тези събития. Не е трудно да открием именно такъв интерес и Winbet оферта именно за тези  предложения, като един актуален въпрос е именно предстоящия музикален турнир Евровизия.

Да се правят прогнози за музика не е точно  лесна работа, напротив – предизвикателство е. Ще открием, че тук освен професионален слух и критично мислене относно творчеството на даден артист, трябва да се съобразяваме и с още един много  важен фактор – оценката на публиката. Евровизия има една много интересна практика  - всяка една страна може да гласува за всички останали изпълнителни, но не и за своя собствен, като това важи за абсолютно всеки. Следователно другите избират шампиона  и се смята, че този метод е особено справедлив.

Не трябва да забравяме и още една подробност, без значение дали искаме да го признаем или не, последните няколко години този формат започна да става малко противоречив, някои странни музикални изпълнения не само пробиха напред, но стойността им е някак си пословична относно музикалната индустрия. И след като имаме толкова много странични фактори, следващата по-важна стъпка е да оценим всяка една песен и да преценим кой ще бъде крайният победител, а това не е толкова лесна задача, но същевременно букмейкърите са готови да приемат предизвикателство и предлагат именно това – номиниране на един от участниците като шампион в музикалния формат. Какво още трябва да запомним?

На този момент България се намира на 5-то място, като позицията е направена от посочения бранд, лидер в класирането е Малта, следвана от Франция, Швейцария и Италия. Ако трябва да вярваме на миналогодишното представяне и фактът, че на този формат винаги успяваме да открием някои от най-талантливите родни изпълнителни, шансовете ни не са никак малко, а и традицията показва, че България винаги има усет, за  да предложи най-правилната музика и изпълнение, проблемът обаче е, че както забелязваме в някои отношения, изпълнителите са готови да открият някои тънки маневри, с които да спечелят вота на публиката.

Такъв беше случаят с Джамала, такъв беше случаят и след това с изпълнителката на Израел, малко след това ситуацията се нормализира, но горчивият вкус от сивата политика е мотивирала меломаните да направят прогноза не само на аудио представяне, но и на много по-специална и артистична музикална платформа.

След като говорим за много по-различно предложение, чиято основна идея е вече малко променена, нека  поговорим и за родните шансове. И преди България се е позиционирала в топ 5 още преди началото на формата, а малко след това качват няколко позиции, отговарящи изцяло на очакванията. Музикалният формат изисква добра предистория за създаването на песента, артистичност на сцената, хореография и начин, по който се представя цялостното изпълнение. Проблемът обаче е, че конкуренцията не е малка и някои страни наистина насочват своето творчество върху активните и действащи проблеми, които тепърва трябва да се решават, следователно ще се работи изцяло върху посоката относно създаването на някои от най-важните посоки и причини за работа.

Както винаги победител тук ще е страната, която е решила да използва емоцията на зрителите и да я активира в една много правилна посока, но това не е лесна задача. Какво наистина предстои, трябва да видим в следващите редове, но по-важното е, че не трябва да очакваме някакъв по-рядък спад в позициите по отношение на родната ни изпълнителка. От нея се очаква само повишаване на влиянието и в това можем да бъдем напълно категорични.