Нелепа ситуация в тунел Блатино е имало днес. Коли са избегнали градушка, криейки се не къде, ами в тунел. Без въожще да се замислят за предпоставките от тежко ПТП.

За скандалния случая съобщава Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики. 

Вижте целия й разказ:

"Днес ми се случи нещо повече от абсурдно. Пътувайки по АМ6 Струма преди тунел Блатино заваля силен дъжд. Аз намалих и точно преди да вляза в тунела разбрах, че започва да вали силна градушка.

Когато навлязох в тунела със скорост около 50-60 км/ч установих, че вътре към средата на съоръжението в двете ленти има спрели коли на аварийни светлини.

Първоначално реших, че е станало ПТП и че това е причината за спрелите коли. Бях със служебния ни амтомобил и веднага отворих специализираното табло със знак внимание. Така минимизирах възможността някой да ни връхлети отзад с висока скорост и да предизвикаме верижна катастрофа.

След малко колите се раздвижиха леко и едва тогава установих, че всички са спрели в тунела, за да се пазят от градушката! Нямам думи, с които да опиша възмущението си, защото трябва да си психично болен, за да спреш в тунел на магистрала, за да пазиш ламарината на колата си от градушка.

Ами ако в този момент бях с цивилна кола и камион ни беше връхлетял с 90 км/ч? Трябваше да платя с живота си, както аз така и другите в тунела, защото някой е решил да използва тунел на магистрала за гараж…

След 5 мин. кола на пътна полиция дойде и разгони тези безумци. Надявам се и да са ги глобили."