След внезапното пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев като директор на Центъра за заразни и паразитни болести негови служители се събраха на протест пред Министерството на здравеопазването. В същото време в интернет пространството постоянно се появават коментари на лекари, учени и обикновени хора за случилото се. Преди минути с пост излезе и бившият здравен министър Костадин Ангелов. Ето какво написа той:

Пенсионираха проф. Тодор Кантарджиев. Ясно е кой ще заеме поста му

Проф. Кантарджиев е епоха.

Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред.

Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме.

Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор.

Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините. Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново!

Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява.

Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение!

Лекари на протест в подкрепа на пенсионирания проф. Кантарджиев