Ако все още не сте си купили мартенички и сте от Силистра, не се чудете! Тази 90-годишна дама се опитва да изкара някой лев за лекарства. Можете да я намерите пред Цум или пред Виваком. Независимо от годините си, баба Ани ще ви се усмихне и ще ви предложи най-красивата бяло-червена плетеница - за здраве и берекет.

Силистренци веднага я познаха - госпожата преди много години е продавала билети на Държавната лотария пред ЦУМ.
Описват я като скромна и добра жена. И призовават повече хора да купят мартеници от нея, за да й помогнат по този начин.

"Познавам тази дама от преди 40 години, когато беше една от образцовите служители в ОКС. Беше мила, трудолюбива и възпитана. Тя не спира и днес, независимо дали вали, дали е студ или горещо лято. Прекланям се и й желая сили и дълголетие. Няма срамна работа!", сподели в една от социалните групи силистренка.

"Да е жива и здрава. Помня я от дете. В празнични дни заставаше на входа на Дунавската градина. През останалото време беше пред Цума. Ако съм в града, непременно ще си купя мартеница от нея", зарече се пък силистренецът.

И точно когато си помислихме, че човешката доброта и отзивчивост, както и уважението към неуморимостта на възрастните хора не са безвъзвратно загубени, разбираме, че тази крехка 90-годишна жена, нуждаеща се от лекарства, които вероятно няма как да си закупи с отпуснатата й пенсийка, е... трън в очите на данъчни.

"А вчера инспекторите правеха проблеми на тази женица, защо продавала мартеници без необходимите документи... кой знае колко ще спечели от тези мартеници... А забравят да правят проблеми на мутрите... После празнуваме 3 март...", написа млада жена във Facebook.

Та такива работи - за баба Ани и данъчните. Все пак, ако сте наблизо и не сте инспектор, купете си мартеничка от тази жена! За да сте здрави и вие, и тя!