Пловдивчанин засне необичайна гледка - по улиците на града спокойно се разходи лисица. Животното е видяно да обикаля из квартал "Кючук Париж".

Местни жители споделят, че и друг път са виждали лисици. Това обаче се е случвало вечер или в безлюдни райони.

Гостенката изглежда изключително красива, а камерата без съмнение я обича. На едното фото може да я видим как щастливо припка по плочките, а на следващото я откриваме да изучава растителността в градинките.

За деликатното животинче интерес представлява дори листо, изпречило се пред носа му.

От снимките спокойно може да отбележим, че лисицата е в настроение, а градът е привлекателен не само за туристи, но дори и за горски обитатели.

Вижте останалите кадри, запечатали посещението на Кума Лиса в Пловдив:

Снимки: Петър Шипчанов

Това далеч не е първият случай, при който представители на този вид обикалят из градове в търсене на храна, понякога обаче посещенията им не минават спокойно.

Лисица например бе обвинена за катастрофа в същия пловдивски квартал преди години. Тя се щурала по късна доба по улицата, с риск да бъде сгазена от шофьорите. Водачите рязко  набивали спирачки, за да избегнат инцидент.

Именно това накара хората да сметнат, че произшествието е предизвикано от обърканото животно.

При друг случай, край язовир Доспат, лисица намери далеч по-лесен начин за прехрана. Луканките, които успявала да си изпроси от почиващите туристи, със сигурност се "ловуват" значително по-лесно от кокошките например.

Рунтавелката успяла да се социализира и да стане чест гостенин в един от местните ресторанти. А там станала любимка на хората, които щедро й даваха месце.

Повече за подвизите на опашатите хитреци може да намерите в статиите:

Лисица плаши русенци нощем

Куриозна гледка! Какво преживя една лисица в МонтанаЖивотинката се опитала да се промъкне през отворен прозорец във входа на жилищна сграда, но се e заклещила

Пловдивчани пропищяха заради едра лисицаЖивотното дори предизвика катастрофа, жалват се граждани