Родител описа като "безобразие" бездействието на столично училище по отношението на почистването на снега в двора. Според Петя Петкова много деца и родители са се озовали на земята след подхлъзвания.

"Бясна съм на администрацията на 45 ОУ , че двора не е почистен и е лед. Падащи деца , падащи родители  докато стигнат до стълбите! След разговор с охраната която чистеше стълбите , че двора е непочистен ми бе отвърнато " Е в 6 часа ли да стана да дойда да чистя"? Ми ако трябва няма да спиш бе, но двора да е почистен! На вниманието на  Лиана Кирякова моля впрегнете охраната защото е недопустимо днешното положение", пише Петкова.

Част от потребители се съгласиха с майката за състоянието на двора, но я опровергаха, чия отговорност е това.

"Точно пък охраната каква връзка има,това е типичната черта с една заплата, ако искате после да влезе и да преподава? Има си подръжка на училището с която фирмата наета за охрана няма общо разграничавайте малко!", уточнява Никол Стефанова.

"Аз също не мисля, че е работа на охраната да чисти двора...който е в ужасно състояние, дори не знам как успях да заведа дъщеря ми до стълбите и да се върна без някой от нас да падне...но не е работа на охраната! Тук е трябвало администрацията на училището да се задейства още след края на снеговалежа и да се повика фирма която да изрине двора (със снегорин примерно) и да се насипе луга която да не позволи замръзване. Правилно сте тагнали г-жа Кирякова, да се надяваме да получим отговор от нея", добавя Пламен Тодоров.

Снимка: Николай Горанов