Доброто не струва пари, но може да ти донесе нещо повече - признание, уважение. Малките жестове, които много хора не виждат, се случват всеки ден.

За щастие понякога те се забелязват и карат човек да се замисли, дори за момент. Вижте точно такава ситуация в Пловдив. За нея разказва Десислава Апостолова.

Общински служител е подал ръка, буквално и преносно, на дете да пресече пловдивски булевард. Мъжът, който вероятно е бил на работа, чакал на светофара с автомобила си. Когато видял момчето, той слязъл и веднага му помогнал.

Ето разказа на очевидката:

"Радват ме неща на пръв поглед обикновени, но някак отсъстващи в забързаното ни ежедневие.  Чакайки на светофара, вляво от мен кола на ОП „Паркиране и репатриране“, видях как мъжът до шофьора слезе и се запъти към малко момче на тротинетка чакащо на пешеходната пътека между двете платна, за да го преведе безопасно на отсрещния тротоар.

Адмирации от мен за господина. За секунди ми показа, че въпреки, че е на работа може да отдели секунди за добро дело...както и всеки от нас, а не да сме вглъбени вечно в себе си. Било с това да помогнеш на дете/възрастен да пресече, било да напоиш/нахраниш животно/човек", пише Десислава.