Призив за помощ се появи в социалната мрежа за мъж от Каравелово. Домът му е разрушен от потопа, но апелът в този случай съвсем не е за това.

"До всички зъболекари, които са ми приятели. И до тези, които не познавам, но имат добри сърца и искат да помогнат.
Това е Иван Нечков, от Каравелово. С разрушен от потопа дом. За втори път комисия минава да описва щети в дома му. Защото в Обществения съвет, избран да разпредели милион и 600 000 лева от дарения, възникнали разногласия за парите. Кой колко да получи и разрушен ли е даден дом и може ли да се живее в него.

Два месеца Иван чакал пари, получил 375 лв от държавата. Накрая двамата с жена му извадили спестяванията, които събирали, за да си оправят зъбите, и почнали да ремонтират. Помогнали децата, други хора...

Иван е останал с 4 зъба в устата, не смее да се усмихне, ама то няма и за какво... Толкова зъби има и жена му Пенка.

"По-добре на сухо и топло, отколкото да имаш зъби", казва Иван. "Ще караме на консерви, не вярвам да получа други пари. Бог високо, цар далеко.."

Много мъка и сълзи има в очите на този човек. Жена му Пенка плачеше през цялото време.

Та въпросът ми сега е - ще се намери ли зъболекар, който да им помогне безвъзмездно. Целта не е да имат холивудска усмивка, а да може да се хранят нормално и без да ги е срам да се усмихват. Защото, вярвам, хубавото ще дойде," написа журналистът Райна Зайкова.