Полицията обяви за издирване 21-годишният Петър Лухов от Карлово. Следите на момчето се губят от 5 май вечерта, когато за последно камерите на ВЕЦ-а в подбалканския град са го засекли на моста на съоръжението, предаде репортер на GLAS.bg. Около 19 часа се вижда как младежът прави снимки на водопада. Фотосът е бил изпратен на негова приятелка.

Всичко започва на така наречената местност "Кръста" над Карлово. Карловецът се видял с позната компания - едно момиче и три момчета. Те го поканили да отидат до Баража. Там са пили алкохол. Петър се изкъпал и тръгнали да се прибират. Той падал по пътя няколко пъти. Наранил си ръката и крака. Неговите познати минали по пътеката, която води до т.нар.сервиз, а Петър решил да слезе по най-трудната - тази, която отвежда до моста над реката, преди ВЕЦ-а. В района на Сучурум са били намерени раницата му с лични вещи, както и телефона, с който е правил снимките на моста. Това са последните следи за него.

Вчера водолази от Пловдив са влизали във водите на водопада. Работата по случая продължава от разследващи. Извършва се оглед на цялото поречие на реката. В издирването участват служители на полицията, доброволци и близки.

От полицията казаха, че компанията, която е поканила Петър, не е подала сигнал. Знае се обаче, че младото момче е било употребило значително количество алкохол.