Потопът е отнесъл в морето днес по обед обичаната ветеринарна лекарка д-р Даниела Йорданова. Именно тя е дъщерята на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова.

Дъщерята и майката са били в малкия Нисан Джук, който е отнесен от приливната вълна в дерето по алеята в кв. Василико. И двете жени продължават да са в неизвестност.

Фактите около 22 часа тази нощ са следните: към 18 часа тялото на една от тях е било изхвърлено от морето – много близо до брега, наблюдавано е около 10 минути, докато прииждащата все още вода го е повлякла обратно навътре. От далечина 150 – 200 метра е било невъзможно да се установи коя е от двете жени.

Днес Флагман.бг публикува репортаж от дерето зад магазин „Лидъл“ и показа ветеринарния кабинет „Цезар“, чиято сграда е в непосредствена близост до прииждащата от високото вода в посока морето. Нисанът на лекарката е бил паркиран в близост.

Семейната къща се вижда във видеото – по диагонал – срещу кабинета. Двете жени са успели да се качат в Нисана и да търсят спасение, но по необясними причини са поели надолу към кв. Василико, където пороят отнася колата директно в морето.

На крайбрежната алея в кв. Василико към 21 часа бе изхвърлен от вълните мъж. Не може да се проведе оглед в тъмното. Той ще бъде извършен утре. Не може да се каже чие е тялото. Кризисният щаб в община Царево е засипан от десетки сигнали за хора, които са в неизвестност и не може да се установи кой от тях е реален и кой е подаден в пристъп на паника.

Сирени и евакуация в Царево! ВИДЕО+СНИМКИ