Нарушение на правилника за движение по пътищата от страна на полицаи накара моторист иронично да ръкопляска на органите на реда. Случаят е от София.

Грешната стъпка на униформените е заснета на видео от регистратора на моториста.

На кадрите се вижда как патрулката прави обратен завой до кръстовище и блокира насрещно движещите се, засичайки водача на мотора. При което идват и "аплодисментите" за изпълнението на полицаите.

Някои посочиха, че мотористът също извършва нарушение тръгвайки направо от лента за лява лента, но други посочиха, че заради паркиралите автомобили в дясната лента няма друга възможност.

Потребители спориха за действията и на двамата водачи.

"Патрулката се включва от присечка и там ясно се вижда, че линията е двойна ПРЕКЪСНАТА! тоя със скутерчето нарушава, че пляска и кара без ръце", защитава полицаите Иван Стоименов, въпреки че се вижда обратния завой на патрулката на видеото.

"Патрулката ясно се вижда, че прави обратен завой, а не излиза от пряката, а мотора тръгва лентата за направо, но от най-дясната и страна. Айде досетете се от къде знам. Хранете ме колкото искате, но този обратен завой е меко казано неприемлив при положение, че се възпрепятства преминаването на други МПС-та. В закона ясно е описано кога можеш и кога не да се включваш в движението.", контрира Теодор Иванов.

Кадри: Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно