Приятели и мотористи се събраха на лобното място на загиналия им колега Йордан Лянин в Първенец, за да почетат паметта му, видя GlasNews.

"Почивай в мир, приятел.. завинаги един от нас!", гласи текст към кадрите, споделени в мрежата.

"Почивай в мир мило момче! Винаги ще бъдеш в сърцата на семейството и приятелите!Мир и покой на душичката ти! Дълбок поклон!", добавя Елена И.

Както съобщихме, 22-годишният младеж от Брестовица загуби живота си при катастрофа във вторник. По предварителни данни, лек автомобил Волво предприел обратен завой, а в него се блъснал мотоциклет Сузуки, управляван от Йордан.

Тежък сблъсък! Моторист загина в пловдивско село

Той е транспортиран с линейка за оказване на спешна медицинска помощ, но малко по-късно в полицията е съобщено за смъртта му.

Шофьорът на колата е на 75 години. Предстои да бъде изпробван за употреба на алкохол и наркотици. Предстои разследването да установи как точно се  стигнало до трагичния инцидент.

Междувременно жители на Първенец се организират на протест след трагичния инцидент. Те настояват за спешно обезопасяване на отсечката, която се превърнала буквално в състезателна писта за автомобили и мотори.

Жители на Първенец готвят протест след трагедията с моторист

22-годишен от Брестовица е загиналият моторист в Първенец

Кадри: Владислав Стоянов