Областната дирекция на МВР в Смолян с препоръки към гражданите за лична безопасност, предпазване от престъпни посегателства и пожарна безопасност, преди и по време на провеждането на националния събор на Народното творчество и животновъдство “Рожен” - 2023 г.


От полицията призовават при пътуване с личен автомобил към събитието при движение в колона да не се предприема риск от изпреварване. Пътуването да е на по-голяма дистанция и с повишено внимание към пътната обстановка. Органите на реда напомнят, че е задължително използването на обезопасителния колан на автомобила.

Да не се шофира след употреба на алкохол или упойващи вещества. При паркиране на автомобила на обособените паркинги да не се оставят на видно място ценни вещи и  спуснати стъкла на автомобила. Да се провери дали всички врати са заключени.

Полицията призовава децата да не се оставят без  надзор. Да не им се поверява съхранението на ценни вещи, скъпи мобилни телефони, таблети или големи суми пари. Ако загубите детето си по най-бързия начин се обърнете към служител на полицията;

Издигнаха българското знаме на пилона в Рожен ВИДЕО

Дамските чанти да са плътно затворени. Да не се поставят портфейла или документите си в задния джоб на панталона.

Ако станете обект на престъпно посегателство постарайте се да намерите поддръжка от други граждани за задържане на лицата, в които се съмнявате до пристигане на полиция. Потърсете помощ в най-близкия полицейски пункт разположен в периметъра на мероприятието или на тел.112.

Белослава: Допуснах огромна грешка, неприсъща за мен

Носенето и употребата на оръжие, както и пиротехнически изделия на обществени места и при провеждането на масови мероприятия е абсолютно забранено;

Забранено е паленето на огън на разстояние по-малко от 100 метра от горски масиви с изключение на специално обособените за целта места.

Припомняме, че от 11 ч. на 13 юли (четвъртък) до 6 ч. на 17 юли (понеделник) ще бъде ограничено движението по участък от второкласния път ІІ-86 Пловдив – Смолян. За Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2023“ ще бъде спряно движението от отклонението за курортния комплекс Пампорово до село Соколовци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 
 
 
 Алтернативният маршрут за движението на транзитния трафик е Проглед – к. к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно.

Снимка: rozhen.bg