Пресичане в нарушение на баща с дете провокира апел на шофьор. Мъжът призовава родителите към повече бдителност и внимание за примера, който дават на подрастващите.

Мъжът разказва и случка, на която е свидетел по пътищата на Велико Търново. Пред очите му баща и детето му пресекли в нарушение, а на метри от тях имало и осветени пешеходни пътеки. Те отивали към лунапарк в града.

През това време шофьора, споделящ за ситуацията, преминавал с бус, но успял да реагира своевременно.

"Ако не бях успял да реагирам и да ги видя навреме, не искам да мисля какво щеше да се случи! Мислете, хора, мислете!

На тези деца им давате пример и утре ще ги видим как правят същото и без вас! Това не е за да поучавам някой, а да се замислят повече  хора!", пише той.

Вижте публикацията, споделена от Георги Петров:

Умни коне припкат из улиците на София, пресичат на "зебра" СНИМКА

 Един апел към драгите родители! Не учете децата си да пресичат на забранено!

Случката се разигра точно преди малко в 19:30 часа във Велико Търново, между двете кръгови в района на циркова площадка, където в момента има лунапарк!

Баща преведе детето през двете платна и острова, идвайки от бензиностанция "Шел" към лунапарка! Разбирам, че бърза да заведе детето на забавления, но живота му дали не е по важен!

Във тази отсечка има две пешеходни пътеки при това осветени с новата светлинна мигаща сигнализация на интервали, която няма как да подмине, който и да е шофьо.

Една на едното кръгово и една на другото кръгово, които са добре осветени! В този участък беше тъмно и те са и с черни дрехи, при което аз съм в този момент с товарен бус с 1,5 тона товар.

Ако не бях успял да реагирам и да ги видя навреме, не искам да мисля какво щеше да се случи! Мислете, хора, мислете!

На тези деца им давате пример и утре ще ги видим как правят същото и без вас! Това не е за да поучавам някой, а да се замислят повече хора, ако случайно прочетат написаното!

Лека вечер и дано е безаварийна и всички да пристигат живи и здрави!

Пловдивчанин разкри лош навик на пешеходците

Имат чувство за хумор в Кючука в Пловдив! Вижте тази бележка с призив