Неприятна изненада очаква водач в наш град. Паркираната му машина била безобразно надраскана от неизвестен извършител. За вандалската проява, извършена някъде в Димитровград, алармира съсед на потърпевшия.

"Не знам на кой е пречил комшията ми", заключава Ивайло Р. Кадрите са споделени във Facebook в съботния 26 август. На тях се вижда сиво комби, по което са драскани черни линии със спрей. Не е простено и на регистрационния номер на машината, който не се вижда заради боята.

Случаят провокира недоумение и масово недоволство в мрежата:

"Това не е народ, това не са хора", констатира жена.

 "Много гнусен и злобен народ", отбелязва Светослав Н.

Надраскаха кола в столичния "Младост"

"Пречила му завистта и простотията!", предполага Тодор Т.

"Паркингите около блоковите пространства са обществени. Ако има частни, трябва да са означени! Това посегателство върху чужда собственост трябва да е наказуемо! Що за злоба,що за отношение! Болни мозъци, приемат общественото за лично", пише Калина М.„

"Това май е на "Емилиян Станев" N8, ако не се бъркам. В тоя блок всички съседи имат чувството за собственост върху местата за паркиране на общинска земя", разказва Елина С.
 
"Комплексари! Но това не е начина!," смята Невена П.
 
"Положението става все по-зле. Преди драскаха колите с ключ, но това е ужас", заключава жена.
 
Често паркирани коли се оказват обект на вандалски прояви. Чупене на чистачки, драскане, заливане с течности са само част от инструментите на извършителите. Причините са най-различни, но една от честите е борбата за паркоместа.
 
Няма яснота дали и в поредния случай мотивацията е тази. Не е известно подаден ли е сигнал до МВР.