Гледачката Тони, която е била залята с киселина в пловдивския квартал "Тракия", е посрещнала любезно нападателя си с думите "Как да ви помогна?". Впоследствие обаче получила отговор "Не, аз ще ти помогна" и е била залята. Това стана ясно на съвместен брифинг между прокуратурата и полицията в Пловдив.

Маскиран мъж заля с киселина жена в дома ѝ

Нападателят е бил закаран с автомобил до адреса на ясновидката от съучастник. Той е бил с медицинска маска, каскет и яке с висока яка, за да бъде трудно разпознат впоследствие. Преди да влезе в жилището на жертвата мъжът е обул калцуни и ръкавици, за да не пострада от сярната киселина при заливането.

Има задържани за заливането с киселина на гадателката в Пловдив

След нападението двамата са се избягали към родния си град - Враца.

Все още не е ясен мотивът за извършеното престъпление. Повече подробности, както и версиите, по които се работи, не бяха оповестени с аргумента, че разследването е в начална фаза.

По непотвърдена информация се допуска, че задържаните са действали по поръчка, или става въпрос за лично отмъщение.

Физическият нападател е криминално проявен. Предстои на него и съучастникът му да бъдат повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда. Ако бъдат признати за виновни, ги очаква до 6 години затвор.

Пострадалата е наранявания по лицето, шията, гръдния кош, лявата ръка и левия крак. Установени са 12% изгаряния. На брифинга стана ясно, че състоянието на жената е започнало да се подобрява.

Очаквайте подробности!

Известна гледачка е жената, залята с киселина в Пловдив