В топлите дни цветя в зелените площи радват малки и големи. Някои от тях са общинска собственост, за която се грижат публични организации, но други са насадени от частни лица, които даравят от времето  и средствата си, за да има повече красота.
 
Хубост, оценена и от други хора, които обаче имат по-различен подход. В  серия от публикации сме Ви разказвали за граждани, които си "берат" от насадените цветя, а по този начин огорчават онеpи, грижили се за растенията. Поредният случай не закъснява, намираме го в социалната мрежа Facebook.
 
Дама споделя запис, на който се вижда момента на "набирането" на поредните китки. Основно действащо лице е и друга сливналийка.
 
"Някой познава ли тази жена? Вижте я как си краде цветя", пише Жени Д. На разпространените кадри се вижда жена, която върви по тротоара, а после си взема от цветята, засадени в леха.
 
Случката буди вълна от разнопосочни реакции. За пореден път се намират хора, които не считат подобни прояви за нередни - напротив, за тях и откъснати цветя носят красота.
 
Хора дори обвиняват своята съгражданка, разпространила записа, в това, че не уважава личното пространство на другата дама. Други сливналии са на коренно различно мнение. За тях красотата, сътворена от някой друг, трябва да е неприкосновена. А в подобно поведение виждат неприятен манталитет.
 
Вижте някои от позициите на сливналии, изразани за поредния случай с откъснати цветя:
 
"Жива и здрава да е женицата. За две цветенца нищо не е станало. Вие хубаво си живеете в тази прекрасна къща, но съдбата може да не е толкова благосклонна към нея, както към вас. Приемете го за едно добро дело, че сте зарадвали тази женица с едно красиво цвете. Те пак ще пораснат", твърди Валери Н.
 
"Жената ги е насадила. Вложила е труд и средства, за да може всички минаващи оттам да им се радват. А друг минава и го взема. После защо сме в това положение? Защото никой не цени труда на другия, а гледа само собствената си изгода", отбелязва Галя С.
 
"Те държавата откраднаха, а вие за две цветя мърморите", коментира Иван С.
 
"Има си граница, да си счупиш резник, за да си разсадиш - добре, но цялото растение да изкорениш не е правилно", коментира Деси П.
 
"Тя не краде, тя само си взима", отбелязва Тодор Г.