Куриозен случай в Бургаско. 26-годишна бургазлийка е хваната да шофира надрусана два пъти в рамките на няколко часа. Нелепата случка е от преди два дни. Около 16:50 ч. в района на хотел Диамант в Слънчев бряг служители от РУ-Несебър са спрели Ауди А4, шофирана от младата жена. По време на проверката служителите установили, че бургазлийката, движеща се от Свети Влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции. 

Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. 

Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, бургазлийката е освободена. По случая е образувано бързо производство. Няколко часа по-късно - около 22.00 ч. в района на кръговото кръстовище на бургаския кв. Сарафово, служители от Пето Районно управление-Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели. Водачката отново е тествана за употреба на наркотици, тестът отново бил положителен, но този път бургазлийката дала кръв за химичен анализ. Тя е задържана за срок до 24 часа. По случая  е образувано бързо производство. 

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени още четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 32 години.

Двама от водачите - на 22 и 24 години, шофирали след употреба на метамфетамин, един 32-годишен водач от кюстендилското село Слокощица карал т.а. „Форд Транзит”, със софийска регистрация след употреба на амфетамин, един водач от сунгурларското село Костен пък е хванат зад волана на л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, след употреба на амфетамин, метамфетамин и кокаин.

В три случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.