Често във Велико Търново граждани прибягват до комуникация с бележчици, оставени на паркирани коли. В посланията се срещат и заплахи, и обяснения, които най-често са с отрицателно послание... Следващата история обаче е малко по-различна.

В нея откриваме колегиалност, отправена от един непознат към друг, както и желание да помогнеш на някой, застигнат дори и от дребна беда.

Но каква е предисторията?

Водач открил бележка на автомобила си. На нея пишело, че колата била ударена отзад, а въпросният водач потеглил по пътя си. Анонимният търновец посочва и регистрационния номер на автомобила, за който твърди, че е извършил нарушението.

"Видя и си трътна, без да го интересува", гласи послеписът на посланието.

Камера за скорост дебне на необичайно място, възмути шофьори СНИМКИ

Собственикът на блъснатото возило споделя за случката в мрежата, където благодари на неизвестния си съгражданин, който не останал равнодушен, а избрал да му помогне.

"Благодаря на хората, които са написали бележката! А за човека от Бургас... Да си жив и здрав, случват се такива неща!", пише Деян К.

Бележка с молба трогна пловдивчани СНИМКА

Ситуяцията е посрещната с одобрение от потребителите на Facebook. Хората отчитат желанието за взаимопомощ, както и спокойната реакция на потърпевшия водач.

Не липсват и граждани, които смятат, че оформена по този начин бележката не би помогнала пред органите на ред. Други просто споделят свои отрицателни случки, в които колите им са претърпели щети заради недобросъвестни водачи.

Може само да се надяваме, че вместо агресия по пътищата на страната ще срещаме повече толерантност и спокойствие.

Момиче получи недвусмислена бележка в най-големия квартал на Пловдив СНИМКА