Позитивна случка от Варна впечатли шофьор. Мъжът е останал приятно изненадан от действията на друг водач на лек автомобил

"Вчера бях паркирал на паркинга на Кауфланд до МОЛ Варна. На тръгване, сядайки и палейки колата, видях листче защипано под чистачката. Рекламните флаери на предното стъкло са отживелица, казах си аз и бях готов да тръгвам, но когато се загледах видях, че има написан с химикал телефонен номер. Започнах да се чудя какво точно се случва. Викам си, ще е някоя тайна обожателка? Погледнах се в огледалото, после завъртях глава към волана на който пишеше  "Фиат"  и осъзнах, че е невъзможно. 

Докато си мислех какво става, младо момче почука на прозореца. Излязох от колата, а той стоеше от другата страна и започна да ми обяснява, че отваряйки вратата си, неволно е ожулил моята и за това си оставил номера, ако имам някакви претенции да му звънна. Изпаднах в безтегловност! Няколко секунди стоях и гледах младежа, мъчейки се да анализирам така създалата се ситуация. Попитах го с доста учуден тон. -Пич, ти обърна ли внимание на какво прилича колата? А тя горката, като немска каска. Цялата надрана с доста вдлъбнатини и щети. Лакът опадал, боята избеляла. Абе трагедия. Той обаче продължи убедително. - Няма значение, елате да видите къде ви ожулих. Засилих се, заобиколих колата, а той ми сочи с пръст бършейки мръсотията от вратата за да може хубаво да се види щетата.- Ето тук! Заглеждам се и какво да видя. О, боже!!! Единственото здраво място по колата вече е в историята.

Стана ми много драго, че все още има отговорни хора, които са готови да поемат последствията за своята грешка. Стиснах му ръката и му пожелах приятен ден! И се замислих, че докато не се научим да носим отговорност за действията си никога няма да тръгнем към така желаната промяна. И всичко това трябва да започне от нас обикновенните хора за да имаме очи да го изискваме от тези, които правят всичко възможно България да е на дъното.", разказа Петър Бозаджиев.

Варненци засипаха с похвали въпросния младеж от историята.

"Това е "добре свършена работа от родителите".", отбеляза Светла В.

"Такива хора вече са рядкост за съжаление. Поздравления за младежа.", добавя Елка П.

"Ехааа, тази история дори не е за вярване! Браво на момчето!", написа учудено В. Матееева.


Снимката е илюстративна