Пореден трагичен инцидент на пътя. Мъж на 39 години загина при катастрофа. Фаталният инцидент е между лек автомобил и моторист, случил се е на пътя между Стара Загора и Нова Загора и разклона за старозагорския квартал „Зора”.

Живеещи в квартала от дълго време алармират за опасно кръстовище, където по думите им постоянно стават катастрофи. Настояват за мерки, които да ограничат скоростта или да бъде регулирано кръстовището, за да няма повече смъртни случаи или останали деца сираци.

Пламен настоява за спешни действия. „Искаме да изразим огорчението си, че единственият вход към кв. „Зора” е особено опасен за преминаващите и живущите. Възмутени сме, че от години кварталът по-скоро прилича на изоставена орбитална станция и не може да се намери решение за едно кръстовище”, посочи той.

Граждани на протест заради блъснатия и загинал баща СНИМКИ

Комисар Илиян Илиев даде повече подробности за фаталния инцидент. Той посочи, че шофьорът на колата е задържан, като се изяснява механизмът, по който се е случил инцидентът. Основното предположение е, че автомобилът е навлязъл в насрещното движение, информира "Нова".

АПИ и градската управа на Стара Загора водят спор чий е пътят, на който се е случила катастрофата. От Пътната агенция твърдят, че отсечката е дадена за ползване на Община Стара Загора. „Това, което говорят от АПИ, не е вярно. Пътят е държавна собственост”, подчерта кметът на града Живко Тодоров.

Тодоров заяви, че още от 2019 г. има проект за изграждане на кръгово кръстовище. Той е внесен на 29.07.2019 г. в ОПУ-Стара Загора. „Вече 4 години няма дори съгласуване на този проект. Това е изключително жалко. Информацията на АПИ не само че е заблуждаваща, но е и директна лъжа”, добави Тодоров и уточни, че ще поиска среща с регионалния министър и ръководството на Пътната агенция.