Трус от 3,3 по Рихтер разклати отново Пловдив и региона - в 15:14 часа. Този път епицентърът е бил на 10 км южно от Асеновград и на 27 югоизточно от града под тепетата. Това показа справка на GLasNews в сайта на Европейския сеизмологичен център.

Земетресението пак е усетено по високите етажи в Пловдив.

Читателка на GlasNews пловдивския квартал "Тракия" заяви, че е се стреснала, въпреки че този път трусът е бил по-слаб.

Асеновградчанин посочва, че отново се е чул силен шум. Продължило е около 3-4 секунди само.Припомняме, че трус от 4,8 по Рихтер разтърси Пловдивско преди два дни. Тогава трусът бе реализиран в сеизмогенна зона Марица, която е една от активните сеизмични зони в България. Земетресението бе усетено в цялата Пловдивска област, както и по високите етажи на почти цяла България. Трусът е бил сравнително кратък, предхождан от ясен тътен, подобен на гръм.

Данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център за земетресението показваха магнитуд 4,8, който впоследствие беше намален на 4,6. Първоначалните данни на европейския център сочеха, че епицентърът е на 15 км югоизточно от Пловдив и на 146 км от София. Актуалните данни сочат, че е на 17 км югоизточно от Пловдив и на 3 км североизточно от Асеновград.

Очаквайте подробности!

Силен трус разлюля България, епицентърът е до Пловдив