За пътен инцидент в участъка между кварталите  "Коматево" и "Прослав" край Пловдив, научи GlasNews.bg. Местни жители информират, че движението по пътя от Коматево до отбивката за село Златитрап е преустановено.

За момента няма информация за пострадали, както и какво е причинило катастрофата.

Вероятната причина е навлизане в насрещното при изпреварване, твърдят водачи в социалните мрежи. Те съобщават, че полицията е затворила движението по Околовръстното от Коматево до отбивката за село Златитрап в пловдивския квартал "Прослав".

На връх Великден трима мъже загубиха живота си при тежък пътен инцидент на същото Околовръстно на Пловдив между отбивките за Марково и Брестник. Два автомобила се удариха челно, след като един от водачите предприема изпреварване.

Трагедията се случи на новия участък на Околовръстното шосе, което бе пуснато за движение преди по-малко от седмица.

*ОБНОВЕНА в 22,44 часа

Преди минути дойде и информация от АПИ. От там уточняват, че временно движението по път II-86 /околовръстен път на гр. Пловдив/, в участъка  Прослав – Коматево, е ограничено и в двете посоки, поради ПТП.  

Трафикът се регулира от екип на „Пътна полиция“ и се пренасочва по бул. Пещерско шосе за кв. Коматево и обратно. 

Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. ​

Очаквайте подробности!

След трагедията на Околовръстното: Това ли е новият път "убиец"?

Бивш полицай от Пловдив е загиналият водач от мелето на Околовръстното

Снимката е илюстративна