Френски съдии повдигнаха днес предварителни обвинения в опит за убийство на мъж, заподозрян, че е намушкал с нож четири малки деца и двама възрастни в парк във Френските Алпи.

Заподозреният е 31-годишен сирийски бежанец с разрешително за постоянно пребиваване в Швеция, а името му не бе публикувано.

Главният прокурор по делото Лин Боне Матис каза днес на пресконференция, че мъжът е бил изправен пред съдия-следовател в град Анси и са му били повдигнати обвинения в опит за убийство и въоръжена съпротива. В момента той е в ареста в очакване на по-нататъшно разследване.

Страшно! Нападател наръга деца и възрастни на площадка

Прокурорът каза, че жертвите вече не са с опасност за живота, след като в четвъртък беше извършено нападение на детска площадка за игра. Децата, на възраст между 22 месеца и три години, остават в болница.

Шестте жертви са от четири различни държави: Франция, Великобритания, Нидерландия и Португалия.

Заподозреният има тригодишна дъщеря и съпруга, които живеят в Швеция, каза прокурорът. Той е бил прегледан от психиатри, които са преценили, че е в състояние да се изправи пред съда. Тя заяви, че мотивът за жестокото нападение остава неясен, но не изглежда да е свързан с тероризъм, предаде БТА.

Зрелищен арест! Задържаха пак мъжа, заплашил полицаи с брадва СНИМКИ

Очевидци твърдят, че са чули нападателя да споменава дъщеря си, съпругата си и Исус Христос, заяви прокурорът и допълни, че по време на нападението той е имал у себе си предмети, които символизират християнската вяра.