Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в сила за страната. Очакват се повишения на речните нива, предупреждават от Министерство на околната среда и водите.

Торнадо отнесе покриви на къщи у нас ВИДЕО

Жена е пострадала, след като дърво е паднало и я е наранило на паркинга в градската градина в Шумен. По първоначална информация жената е с фрактури, откарана е в областната болница.

Силна буря отнесе покривите на близо сто къщи в исперихското село Лъвино. Не се съобщава за пострадали хора. В момента заседава Общинският щаб за защита от бедствия и аварии.

Мощна буря в наш град, падна и градушка ВИДЕО

В София от сутринта екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" са реагирали на пет сигнала свързани със завирявания в районите "Красна поляна", "Витоша", "Кремиковци".

Продължава възстановяването на електрозахранването в Смолян след разразилата се буря днес. Има скъсани електропроводи и повредени покриви и на територията на община Баните. Дежурни екипи работят по отстраняване на авариите.

Проливен дъжд с гръмотевици в Пловдив СНИМКИ

В селата Житница и Дуванлии в община Калояново също е прекъснато електроподаването.

В Пловдив са получени 7 сигнала за паднали дървета. Дървета са паднали върху пътни платна в селата Бегунци, Нареченски бани и в района на Карлово.

Буря и градушка удариха Хасковско, ураганен вятър в Родопите СНИМКИ

От преминал над с. Долец, община Дулово смерч, има изпопадали дървета и електрически стълбове, скъсани жици и отнесени покриви на къщи, съобщи областният управител на Силистра Минчо Йорданов. От метеорологичната обсерватория заявиха, че скоростта на вятъра е надвишавала 20 метра в секунда, пише БНР.

Има данни и за градушки. По места - с големина на грахово зърно. 

Бурни ветрове събориха дървета и клони и затрудниха движението по пътищата в област Стара Загора.

Във Велико Търново са наводнени кръговите кръстовища около областната болница.

Наводнени участъци имаше в няколко квартала на Перник.

Проливен дъжд, придружен с бурен вятър и гръмотевици остави без ток 10 села в община Тунджа. Екипи отстраняват авариите по мрежата. В Ямбол са подадени десетки сигнали за паднали дървета и клони, които в момента се разчистват.

Временно е затворен пътят между стралджанските села Воденичане и Иречеково, заради паднало на платното дърво.
Няма подадени сигнали за наводнени жилищни сгради и стопански постройки, предаде кореспондентът ни Даниела Костова.