Мощна буря се разрази днес и в Казанлък. Пороен дъжд, придружен с градушка са паднали в града. Шофьор засне опасното явление, докато пътува с автомобила си. От публикуваните кадри става ясно каква е силата на природното явление. Водачът е принуден да отбие втрани от пътя, на безопасно място, за да изчака отминаването на поройния дъжд.

Проливен дъжд с гръмотевици в Пловдив СНИМКИ

Междувременно в родопската яка паднали дървета затрудняват движението. Пътуващи съобщават, че пътят Смолян-Фатово-Рудозем, е затворен.

Вече ви съобщихме за разразилата се буря и в Пловдив. Небето се раздираше от гръмотевици, а сериозно количество дъжд падна в града.

Проливен дъжд в Мелник, улиците станаха реки ВИДЕО

В София обстановката не е по-различна. През изминалата нощ там имаше множество сигнали за паднали дървета. Екипи на пожарната се действали на терен. През днешния ден улици в квартал „Обеля“ заприличаха на басейн.

Градушка удари Кюстендил, порой се изля и над София ВИДЕО

Столичанин сподели кадри и с доза хумор отбеляза:

„Харесвам я тази Обеля, на сърце ми е. Зная , че и на местната власт и е на сърце. Страхотен квартал е, който привлича все повече млади хора. А те са привлечени от удобствата на квартала. Чисти и тихи улици, уредени градинки. Река, която е пригодена за разходка и пикник, дори басейн има. Много ще ме погледнат скептично, но е факт. Имаме обществен басейн с олимпийски размери. Входа е безплатна, защото местната власт спонсорира всичко от своя бюджет и влага много хъс, в това да осигури на квартала всичко необходимо. Споделям задоволството си в кратък филм.“

Кадри: Dimitar Tomov, Константин Димитров, Miroslav Tarashev