ОДМВР - Пловдив:

Не е извършено нарушение при обратния завой на патрулния автомобил

Не е извършено нарушение при обратния завой на патрулния автомобил

Не е констатирано нарушение при извършената забранена маневра на полицейски служител в Пловдив. Това съобщиха от Ръководството на ОДМВР – Пловдив в отговор на изпратено запитване по случая към тях, предава TrafficNews.

Както съобщихме, че на 27 януари до медията ни постъпи сигнал, придружен с видеоматериал, на който се вижда как полицейски автомобил извършва забранен обратен завой на бул. „България” в Пловдив.

Полицейска кола направи забранен обратен завой в Пловдив

От изпратените кадри се вижда как водачът на колата спира в най-лява лента в северната част на булеварда, където ясно е обозначено чрез маркировка и пътни знаци, че движението е позволено само и единствено направо. Има и знак, който изрично забранява извършването на обратен завой там. Въпреки това водачът на полицейския патрул с регистрационен номер СВ 7649 КВ изчаква шофьорите в насрещното да преминат и извършва нарушението. Служебният автомобил не е с включени светлини и звуков сигнал, които биха му дали възможност да наруши знаците. 

Медията потърси становището на ОД на МВР – Пловдив по повод извършеното от полицейски служител действие.

Ръководството на ОДМВР - Пловдив е запознато с видеоматериала от Вашата публикация и при извършената проверка не е констатирано нарушение на Закона за движение по пътищата по време на изпълнение на служебните задължения на полицаите от въпросния автомобил”, се казва в него.

В изпратения до медията отговор липсва каквато и да е аргументация, така че не става ясно каква е била причината, автомобилът да извърши забранената маневра.

За неспазване на пътни знаци, пътната маркировка и други средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне би следвало шофьорът да получи глоба, но в този случай става ясно, че такава няма да бъде връчена. 

След като служителите на полицията си позволяват да нарушават правилата за движение по пътищата, защо се учудваме на растящия брой нарушения и катастрофи по пътищата? След като началници на ведомство, което се издържа от данъците на гражданите, си позволяват да оправдава служителите си без аргументи, защо се учудваме, когато някой водач, толериран от полицейски шефове, мине със 150 км/час през тротоара и убие две момичета? 

 

Напишете коментар
captcha
Вашите коментари през Glas.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

Хейк 14:41, 04.02.2023

То при тях и наркомани няма. Чисти са като момина пазва????????????

Oтговора1
Отговор
коментар

хек

не се прави на спрял дрогата малкия друсаш яко цял ден цяла нощ

коментар

Мустафа 20:14, 04.02.2023

За българските патрули винаги има оправдание. Затова сме на този хал.

Oтговора0
Отговор
коментар

Радослав 19:16, 03.02.2023

Защо не пратите въпросът до МВР

Oтговора0
Отговор
коментар

Боби 20:21, 03.02.2023

В този аспект, попитайте заместник кмета по транспорта Тодор Чонов, защо не може да се прави обратен завой на нито едно кръстовище в Пловдив. Трябва да караме до някое кръгово за да направим обратна посока. Глупост голяма.

Oтговора0
Отговор

Виж още

Младо момиче от София е в неизвестност. За това сигнализира неин близък. Той
6000 лева за пострадалото семейство от с. Костиево отпуска Община Марица. По
Добър жест на деца от Бургас впечатли мнозина, както и кмета на града.
Мъж от Стара Загора е в неизвестност. Иван Димитров Янков за последно е видян
До обяд днес валежите в западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва
На 28-ми март православната църква почита паметта на Свети мъченик Боян -