Момичета, някакъв ужас... Излизам на терасата, където простирам дрехи, след като сме били с тях навън (заради положението с прословутия вирус) и виждам Това! И мрежата на вратата беше цяяяялата пълна... Живеем в Славейков... Някой има ли този проблем? И някакъв предполагаем отговор?!

Този тревожен пост от Бургас се появи в социалните мрежи преди часове и много бързо стана ясно, че ТОВА е проблем за десетки бургазлии. Огромни рояци от малки мушици буквално са нападнали града и гъмжат навсякъде - по дрехите, по колите, в очите, в устата и в носовете на хората.

 

"Излизах с детето. Блузата ми от бяла стана на жълтозеленикави петънца и цялата в мушици. Прибрахме се след само 20 минути навън. Не се траеше. А на детето му ги вадих у дома с капки от очите", оплака се майка.

Оказа се, че досадните насекоми са плъзнали из целия град: 

                

Оказа се, че в дирекция „Околна среда“ в Община Бургас вече са получили многобройни сигнали от граждани и оттам обещаха бързи действия. Още тази вечер започва пръскане срещу мушиците, друг е въпросът, че все още не е уточнено с какъв точно препарат ще става това, тъй като службите се сблъскват за първи път с подобен проблем.