Нов Национален оперативен щаб (НОЩ) с професионалисти ще направят “Има такъв народ”, ако те са тези, които ще съставят правителство. Това стана ясно от изказване на депутата Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Коремен хирург не може, при цялото ми уважение, да управлява пандемия", каза още той.

“Този щаб трябваше да е от професионалисти, а не хора, които изпълняват политически поръчки. Ние предлагаме, когато и ако имаме възможност да управляваме, ще има нов щаб с истински професионалисти”, каза Балабанов.

“Правителството в оставка трябва да продължи да работи. В момента имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква да имаме ефективни органи, които да управляват този процес”, категоричен бе пък пулмологът и депутат от “Демократична България” Александър Симидчиев.

Симидчиев обясни, че за да се направи нов щаб първо те трябва да са в изпълнителната власт и да разполагат с всички данни, за да може да работят ефективно.

"Премиерът разформира здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите", заяви пък Мая Манолова от “Изправи се! Мутри вън”.