Отлични новини за бебе Галина. Благодарение на даренията на всички вас, парите за малката сладурана са събрани за отрицателно време.

Да помогнем! Спешно се събират средства за бебе Галина

"Успяхме! За два дни, хора, за два дни вие върнахте надеждата и дарихте живот! Вълшебни сте! Прекрасни сте! Кампанията "Надежда за бебе Галина" достигна планираните 60 000 лв. и за момента се затваря. Надяваме се да не се налага отново да се отваря. Пиша този пост по молба на майката на Галина – Моника, която в момента се занимава с фактури и плащания, и благодарение на вас - със затваряне на кампанията. Наложило се е да направи отново плащания и от личната си сметка, тъй като за тези от платформата има технологично време парите да пристигнат до крайния получател, а в болницата са ги искали веднага. Тези плащания също са възможни заради доверието, което проявихте и дарихте в сметката на Моника, макар че не е дарителска", написа близка до семесйството.

"Хубавата новина е, че от болницата са направили намаление на сумата за престоя в интензивното отделение на нашето бебче и цялата сума е 8500 евро. Направена е предплата за престоя в педиатрията, където от днес местят Галина, от 1500 евро. Предстои да се разбере колко още ще трябват. Има правени предварителни плащания и във връзка с предстоящата операция на оченцето от 675 евро. Моника отчита плащанията в групата „Надежда за Галина“. От платформата за набиране на средства за благотворителни каузи pavelandreev.bg, където е кампанията „Надежда за бебе Галина“, също правят преводи само документи за необходимите разходи, така че те се отчитат с документи и там.", добавя тя.

Бебе Галина вече диша самостоятелно. Увеличили са й храната. Назначено й е лечение от неделя и лекарите смятат, че от понеделник (16 януари) може да си е при мама в хотела. Очната операция трябва да бъде на 25 или 26 януари. Дотогава й предстоят контролни прегледи и изследвания. Това налага семейството на Галина да остане в Турция, тъй като е рисковано малката да пътува толкова дълго и толкова често.

"Нещо любопитно: Галина е родена на 18 октомври и сега е на един месец коригирана възраст. Всъщност е трябвало да се роди на 6 януари 2023 г. И се ражда тогава… За втори път… Благодарение на мама Моника, която в неонантологията се е научила как да действа в рискови ситуации и успява да я задържи в живота, когато малката спира да диша, докато дойде медицинският екип. Успява благодарение на четирите екипа, които пристигат за минути с необходимата техника, за да върнат малката към живота.

Успява и благодарение на вас и вашите огромни сърца, които позволиха малката да остане в реанимацията колкото е необходимо, за да живее и да има своето изпълнено с любов и грижа детство.", завършва жената.