За по 20 лева за килограм се продават първите череши на пазара в Кюстендил. Местните търговци са направили разфасовки с по 100 грама от червените плодове, които се предлагат на купувачите срещу 2 лева. Българските ягоди се продават по 6 лева за килограм, а кайсиите от Гърция – 4 лева за килограм.

Между 1,80 лева и 3 лева е цената за килограм домати, българско производство. Краставиците родно производство са с цена между 1 лев и 1,5 лева за килограм, съобщи Фокус.

Ранното зеле се продава за 1,80 лева за килограм, а пресният лук за 60 стотинки връзката. Пресните картофи са с цена между 1 лев и 2,50 лева за килограм, в зависимост от едрината им.

По 28-30 лв. се продават по пазарите и магазините първите череши в София, съобщава „Монитор“. За да не се стряскат купувачите, търговците пишат нерядко на етикета цената само за 100 грама от вкусния пролетен плод. 
 
28 лв. са били черешите вчера на пазара в столичния квартал „Красно село“. На други места тя е по-висока с левче-два. Във втория ни най-голям морски град – Бургас, плодът също се предлага за 30 лв. на килограм, като вносът е от Гърция.