Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед в квартал "Кулата".

Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак. От силния удар колата е смачкана.Като по чудо шофьорът, който е пътувал е сам се е разминал с леки наранявания. Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които са били извозени с автобуси.

Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, но според местните хора често звуковият сигнал липсва. Заради инцидента на железния път е нарушен и графика за движение на влаковете между гарите Враца и Бели Извор.

"Момчето беше вдигнато с линейка понеже ние дойдохме по-късно и след около час момчето беше с превръзка на крака. Няма жертви, няма нищо", каза представител на БДЖ.

"Машинистът изобщо не е сигнализирал, че наближава жп прелеза, изобщо не е намалил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 в населено място. Дадени са молби, за да се направи тука охраняем жп прелеза, ама това всичко е закрито, потънало и край", каза очевидец на инцидента.