Грозна постъпка на подрастващи възмути жена. Случката се разиграла в града на Левски - Карлово, а в нея се преплитат войната в Украйна, бежанците, псевдопатриотизма и възпитанието на децата.

Хлапетата с колела обиждали и снимали рускоговоряща жена, която се грижи за дете в инвалидна количка. Стефка К. изрязава възмущението си от станалото, след като публикация с разказа на потърпевшата била изтрита от карловска група във Facebook.

"Преди малко беше изтрит пост на рускоговоряща жена, която беше качила видео, в което е записала деца, каращи колела по ул. "Водопад", а едно от тях също я снима с телефона си, обижда я, пращайки я в Украйна, подиграва ѝ се и т.н. Жената споделя, че това не е за първи път и често се случва точно тези деца да я тормозят, срещайки я по тази улица", пише Стефка К.

Тя констатира, че в карловци не са изразили некакво съчувствие спрямо потърпевшата от проявите на децата дама. Като дори добавя, че се появили дежурните коментиращи, които я "изпратили към Украйна", критикували я, че е снимала децата и тн.

"Такъв "патриотизъм" от "града на Левски", както беше възмутено коментирала една "патрЕотка", че направо да ти се доповръща от простотия!", констатира Стефка К.

Тя заявява, че сама е потърпевша от поведението на малчуганите с колелата, които според нея карат неразумно из улиците на Карлово.

"Всички ние - баби и майки с деца и бебета в колички, възрастни хора, излезли на разходка, лъкатушим по улицата, като на слалом, за да се пазим от бесните състезатели - колоездачи. Та, няма никакво значение дали жената е на велоалеята, защото наглите хлапета умишлено карат срещу и между хората. Подиграват се и се смеят, когато някоя майка или баба тича, за да си предпази детето", добавя тя.

Вижте цялата публикация на Стефка К. , публикувана без намеса:

"Превъртях играта" и не мога да отмина това, което ме "взриви"! Преди малко беше изтрит пост на рускоговоряща жена, която беше качила видео, в което е записала деца, каращи колела по ул. "Водопад", а едно от тях също я снима с телефона си, обижда я, пращайки я в Украйна, подиграва ѝ се и т.н. Жената споделя, че това не е за първи път и често се случва точно тези деца да я тормозят, срещайки я по тази улица.

Веднага се появиха коментари, че жената се движила по велоалеята, други я съветват да си отива в Украйна, вместо да се разхожда из Карлово, трети я питат, защо не се е обърнала към полицията, други са възмутени от това, че е снимала деца и така била подсъдна ...

Такъв "патриотизъм" от "града на Левски", както беше възмутено коментирала една "патрЕотка", че направо да ти се доповръща от простотия!

Всеки ден, почти цяло лято, съм с внуците на разходка по ул. Водопад". Няколко пъти виждам тази жена, която разхожда дете на около 14-15 години, в инвалидна количка с много тежки увреждания.

Не знам каква е по народност, и не ме интересува, но говори и пее на детето на руски. В сряда отново я видяхме и моята внучка, която е на 10 години, се разплака - заради детето.
А за арогантните и изключително невъзпитани "майстори" на скоростното колоездене по улица "Водопад" уточнявам:

Всички ние - баби и майки с деца и бебета в колички, възрастни хора, излезли на разходка, лъкатушим по улицата, като на слалом, за да се пазим от бесните състезатели - колоездачи. Та, няма никакво значение дали жената е на велоалеята, защото наглите хлапета умишлено карат срещу и между хората. Подиграват се и се смеят, когато някоя майка или баба тича, за да си предпази детето.

Днес, точно когато центърът беше пълен с деца, около катерушките пред ресторант "Карлово" изскочиха колоездачи и умишлено започнаха да се гонят около децата, за да покажат "умения".

Никой не смее да им направи забележка, защото имат права и според родителите им са деца, които ще карат колела, където и както си поискат.

Децата са огледало на семейството и обществото, като цяло. Коментарите на изтрития пост, които прочетох, определят мисленето на възрастните и според тях няма как огледалото да не е криво!