Възрастни хора, очакващи своята пенсия, висят на опашки за нищо. Това се случват заради липса да достатъчно средства в пощенски клон в столицата. За случая алармира очевидка.

"Днес отивайки до кварталата пощенска станция за получаване на пратка, станах свидетел на следната ситуация: дълга извита опашка от възрастни хора, прекарали вече от 40 до около 60 минути от живота си там, в очакване да вземат заслужената си с труд през годините нищожна пенсия. 

Всеки кротко чака реда си, докато не излезе охраната в 15:00 часа и на висок глас заяви: - Парите свършиха! Всички започнаха да се споглеждат - ама графици, хора идвали и вчера. Пак се повтори: - Парите свършиха! Хората започнаха да се разотиват пак така тихо и кротко, както си чакаха и реда до преди минути. Това е позор и подигравка с възрастните хора!", написа Нина Н., която пожелава и същото отношение да сполети политиците в парламента.

Потребители в мрежата веднага контрираха жената, посочвайки, че вече е по-удачно да се тегли с карта от банкомат, за да не стига до тази ситуация.

"А тия чакащите по принцип са идиоти и изпитват някаква перверзия да чакат на опашка. Не мога да разбера какъв им е проблема да си получават парите по банков път? Никога през живота си не са имали банкова сметка ли?", пише Аспарух Кунев.

"Майка ми от 2012 ги получава на дебитната си карта, никога не се е редила по опашки, още тогава отказа да го прави, вече е на 70 г е и се справя отлично , плаща си с нея навсякъде, тегли си, когато и колкото си иска. Да не казвам, че има и профили в социалните мрежи и редовно коментира и поства там. Така, че е въпрос на умения, а и всичко се учи в този живот, при желание.", добавя Димитър Евгениев.

Други посочиха, че не е толкова лесно за всеки възрастен да борави с карта, а и не навсякъде има банкомати.

"Всеки знае как е по- добре, но дали има начин да се възползва. Има села, в които даже поща няма, кметът върши и това, в други няма банкомат, други не са могли да си покрият кредит и сметката им е под запор. А и защо да плащат такса за теглене в банката, ако пенсията е 250 лв , примерно, има и такива. За други самотни хора това е и начин да се срещнат и побъбрят с някого, за да се почувстват социални. Хайде, моля ви не ги учете, а им помогнете, кой с каквото може, ако иска, разбира се." смята Верка Димитрова.

Възникна и дискусия не трябва ли пощите да имат информация с какви суми да разполагат.