Дете е било нападнато и нахапано от питбул на детска площадка квартал "Запад" в Асеновград.

Днес със семейството ми изживяхме емоция, която не пожелавам на никой. Малкият ми син Ицко беше нахапан от питбул в квартал "Запад" в парка. В парка в който играе всеки ден сина ми с приятелите си. В парка, в който всеки ден играят децата ни. Като цяло отново съм изумена от простотията на една майка. Това ли е мястото, където се разхожда куче, такова куче, без намордник. Жена на около моята възраст, която не може да удържи това долно псе, което разкъса гърба на детето ми", разказва Даниела в социалната мрежа.

По думите й голямото куче е разхождано и от дъщерята на собственичката му, която е на 9 години.

"Страхувам се за живота на трите си деца, как да ги пусна да играят навън, когато хората са толкова лоши.", добавя от Даниела. Тя добавя, че синът не е спирал да плаче с часове след случката.

От коментарите под публикацията става ясно, че това не е първият инцидент с този питбул. Имало е и друг преди три седмици.

Даниела е подала сигнал до съответни институции, както и до медиите. Също така апелира за подкрепа срещу въпросната жена от свои съграждани.

Собственичката на домашното животно е установена. Ще й бъде наложена глоба. Предстои проверка по случая, която може да доведе до още санкции на жената.