Пловдивчанка сигнализира за търговци на фалшива стока, предлагащи я в различни квартали на града под тепетата. Те са забелязани в "Прослав", "Тракия", а също в "Кючук Париж".

По думите на Звезделина Кирякова те са чужди граждани, вероятно молдовци. Продават кухнеска посуда, които са менте на известна марка. Разбира се, ниските цени трудно Обикалят с Мерцедес и предлагат стоката си на различни места в града.

"Моля, ако ги засечете да сигнализирате на телефона на дежурния на Първо РУ Пловдив: 032/932-001", пише Кирякова, която е прикачила и снимка на возилото-сергия.

Други потребители също потвърдиха, че им са предлагани различни стоки от колата.

"Представят се, че са от Молдова. Казват, че си заминават и на границата щели да им конфискуват стоката. Затова се налага да я продават по-евтино. Представят се също , че са от Азербайджан. Но говорят на руски, с акцент.", отбелязва запознат.

"Това са бежанци от Молдова. Настанени са в хотел в Брестник. Продават ножове, тенджери и други некачествени стоки. Измамата е, че стоката е кофти", разяснява Екатерина Р.

Според мнозина пък измама няма. А просто търговия. "Никой не ви кара да купувате. Ти защо не се обади в полцията?", коментира Ян Иванов.

Кирякова отбелязва, че са подадени няколко сигнала за въпросните търговци и полицята ги издирва.