Близки и опечалени се събраха на церемония на Централни гробища в Пловдив, за да изпратят починалия Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. Въпреки лошото време в града много хора отдадоха последна почит на починалия, видя репортер на GlasNews.bg. Специално за погребението дъщеря му Събка, която излежава 5 години в Сливенския затвор за хероин, е пусната, за да присъства. Цар Киро ще бъде положен в гроба на баща си Георги и до сина си Иван.

Гробницата му е внушителна, размерите й са 5/3/3 метра. Заедно с ромския барон в помещението бяха докарани куфари с личните му вещи, злато, мебели и дори златният му трон. Погребалното помещение бе декорирано дори с реплика на панагюрското златно съкровище. На луксозна маса опечелените струпаха дарове - пури и някои от любимите му питиета.

По-рано днес, процесия с тленните останки на Кирил Рашков премина по бул. "Княгиня Мария Луиза". Колоната от опечалени блокира движението по възловия булевард.

Двама полицаи обаче отстраниха от пътното платно близките на Цар Киро и останалите участници в шествието, защото създават опасност за движението.

Припомняме че, Рашков почина от сърдечна недостатъчност на 78-годишна възраст.

Шествие с тленните останки на Цар Киро блокира булевард в Пловдив! СНИМКИ