Пожарникари и спасители успяха да помогнат на хора в беда след потопа в Карлово. Както GLasNews.bg ви съобщи, в града бе обявена частично бедствено положение.

Огнеборци са спасили от придошлите води семейство – мъж и жена. Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си.

Покрай наводнените къщи минава отводнителен канал, който е придошъл следствие на падналия дъжд, а затлачването с боклуци е станало причина за приливането на водата.

Карлово е под вода! Коли са завлечени по улиците ВИДЕО+СНИМКИ

Със съдействието на EVN, електрозахранването в района на Професионалната гимназия по ЖП транспорт е изключено. Приземният етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа също е бил наводнен, но след незабавната намеса на пожарен екип ситуацията е овладяна. Няма опасност за пациентите.



Трима души, за които GlasNews.bg ви съобщи по-рано, че са блокирани са „Професионалната гимназия по жп транспорт“, са били евакуирани .

В момента в Карлово работят общо 7 екипа пожарникари и спасители. На помощ на колегите отподцалканския град са изпратени и екип огнеборци на Пловдив, както и спасители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ (СОД).

В непрекъснат режим на работа са 8 помпи за отводняване.

Според синоптиците се очаква още дъждове над града тази вечер. Местните се надяват да не се повтори кошмарната ситуация.

 

Карлово обяви бедствено положение

Река мина през двора на карловско училище ВИДЕО