С настъпването на пролетта, освен събуждането на природата, се „събуждат“ и домашните ремонти. Разбира се, не е особено приятно да бъдем вкъщи, когато съседът ни кърти банята си, но се оказва, че има и по-дразнещи неща. Пример за това е видео, качено в социалните мрежи, на което ясно се вижда как мъж най-невъзмутимо изхвърля строителни боклуци непосредствено до контейнер.

Както знаем, за подобен тип отпадъци има регламент. Вариантите са няколко – да си наемем специален контейнер за строителни отпадъци, да потърсим дали общината на населеното място предлага подобна услуга или да се свържем с частна фирма, която да извози ненужните отпадъци.

За някои обаче, това е прекален ангажимент, затова най-лесно е да си ги натовари на колата и да си хареса закътано местенце, без много хора, за да свърши работата.

Под видеото мъж обяснява, че познава въпросния нарушител:

„Комшия ми е, много нагъл човек, едвам го търпим, само ремонти прави. Не се спря“

Авторът на публикацията без колебание определя тези хора като „мърлячи“ и „безотговорни“, а коментиращи допълниха с идеи къде да се сигнализира за тази нередност.

Ето какво гласи постът:

„Правим ремонти за хиляди левове, а нямаме 50 лв. да си наемем контейнер. НИКОГА няма да се оправим, ако ще и Господ да слезе. Мърлячи, безотговорни и без самоконтрол, това е по-голямата част от българина!!!“