Снимка от град Варна показа заведение, което приема клиенти, научи GlasNews.bg. Виждат се посетители, които се наслаждават на хубавото време пред обекта, намиращ се на Морската гара. На кадъра, освен нарушението на локдауна, не се виждат носещи маски и няма осигурена дистанция.

Припомняме, че това е в разрез на  въведените противоепидемични мерки в страната. От 22 март до 31 март със заповед на министъра на здравеопазването бяха  преустановени  посещенията в заведенията за хранене и развлечения. Затворени бяха и множество  обекти-  фитнеси,  магазини над 300 квадрата с без  хранителните, както и много  други.

Официално: Кои обекти затварят в страната от 22 март? ЗАПОВЕД

Изключение  има единствено за  доставки или взимане на храна за дома и офиса. Ресторантите на територията на местата за настаняване могат да предоставят храна единствено на гости на мястото за настаняване, доставена в съответните стаи.

Заведение в столицата обаче избра да  се опълчи на десетдневния локдаун и обяви, че ще остане отворено въпреки разпоредбите. Преди дни полиция и РЗИ нахлуха в Brick café, което  избра да работи въпреки новите мерки.

РЗИ и полиция нахлуха в заведението, което се опълчи на заповедта

Дали в заведението в Морската градина случаят е същият,  следва да разберем.

Очаквайте подробности!