Приятели на младия баща Илиян Илиев, който бе убит с нож заради заря готвят протест. Това решение идва, след като днес обвияемия за престъпление Ал Газзи бе пуснат с електронна гривна от съдиите от Софийския апелативен съд. Магистратите мотивираха решението с това, че е минала година от убийството. "Налице са данни за безразсъдно и безконтролно ваше поведение", посочиха още магистратите и обясниха на Ал Газзи, че всяко негово действие ще бъде следено под лупа.

Приятели на Илиев разпространиха в мрежата информация, че ще изпразят недоволството си от решението пред блок 225, където живее Ал Гази.

Близки и приятели изпратиха Илиян в последния му път

"Да, това не е държава! Това е територия! Ние, приятелите на Илиян ще продължим да се борим! До края! Елате и ни подкрепете в протеста ни, който тази вечер ще бъде от 19:00 часа пред блок 225, където съвсем скоро ще се прибере любителят на ножа Ал Гази. Ще има и телевизии.
Много хора казаха, че ще реагират при подобна развръзка. Да видим държат ли си на думата! Днес, 19:00 часа, блок 225 в Люлин 2. Очакваме ви! Защото утре на мястото на Илиян може да бъде всеки един от нас! Убийците си остават убийци!", гласи една от техните публикации.
Припомняме, че убийството стана на 9 януари 2022 година. Жертвата Илиян Илиев и приятелите му празнували раждането на дете. Пуснали заря. Ал Газзи се ядосал и слязъл да се разправя. След спречкване наръгал Ал Газзи.

Софийският апелативен съд призна, че има данни Ал Газзи да е убил Илиев, но въпреки това го пусна с електронна гривна, защото минала година от убийството. По време на престъплението Ал Газзи е бил в изпитателния срок на условна присъда за разпространение на дрога.