Бедствието, което сполетя Община Царево, продължава. Проливните дъждове нанасят все повече щети в областта. Цяло заведение на плажа е отнесено. Апартаменти и къши на първите етажи са пълни с вода.

Живущи и гости по хотелите в Царево, Лозенец, Ахтопол и Синеморец бедстват.

Читатели ни изпратиха кади от последния час.

Сирени и евакуация в Царево! ВИДЕО+СНИМКИ

Морето погълна коли и каравани на наш плаж ВИДЕО

Улиците са се превърнали в езера. Кметът издаде заповед за частично бедствено положение.

Междувремнно от там призоваха хората да не излизат от домовете си, освен ако не спасяват човешки живот.

Текат спасителни операции за хора в опасност. Има отнесени автомобили в морето. Река Велека е преляла и пътят между Варвара и Синеморец е затворен за неопределен период от време.

Кметът на Царево: Трима души са изчезнали

Във връзка с обявеното бедствено положение в община Царево екипи на Електроразпределение Юг работят по отстраняване на възникналите аварии по електроразпределителната мрежа в района, причинени от силния дъжд.

За днес от НИМХ обявиха оранжев код за силни валежи и вятър в област Бургас. Очакват се и гръмотевични бури. Явленията ще са интензивни, има условия за градушки. Прогнозата е за силен североизточен вятър със скорост 14-19 m/s, пориви до 22 m/s.

Приключи заседание на Общински кризисен щаб Царево с участието на областния управител на Бургас г-н Пламен Янев, съобщиха от общината преди минути:
1. Продължава бедственото положение на територията на цялата община.
2. Организирана е евакуация за всички бедстващи лица.
3. Предприети са действия за източване на язовир Хаджи Яне и непрекъснато наблюдение на язовир Потурнашки. Към момента няма опасност от авария на язовирните стени.
4. Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. Василико от ДГ Ален Мак до домовете им.
5. Напълно откъснати, заради разрушени мостове са гр. Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец, с. Резово.
6. Към момента се издирват 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са пострадали.
7. Призоваваме за съпричастност и търпение. На този етап не трябва да се предприемат доброволчески инициативи, защото ситуацията е бедствена и опасна. Доброволци ще са необходими на следващ етап за преодоляване на последствията.
В 18 часа ще се проведе Кризисен щаб с премиера на Република България акад. Николай Денков.