Все повече къщи се обезлюдяват в българските села. Масово хората бягат към града, за да се реализират, а възрастните хора намаляват с всеки изминал ден.

Има и друга причина да се изостави къща, но тя е доста по-мрачна.

Оказва се, че във варненското село Цонево има една къща, която се заобикаля от почти всички местни. Говори се, че въпросната къща сеела страх и смърт.

Историята започва през 60-те години на миналия век, когато църквата изявила желание да построи храм в селото на точно този парцел. Държавата обаче не дала разрешение, а земята била дадена на младо семейство, което създало свой дом. Съпрузите построили къщата от нулата, мъжът ходел на работа, а жената се грижела за дома и градината. Постепенно семейството започнало да дочува странни звуци от мазето, но не обърнали сериозно внимание.

Един ден двамата решили да отидат с колата до Варна, но по пътя се случила трагедия. Колата им се развалила насред жп линия, но не успяли да реагират бързо, когато влакът ги ударил, а те загинали на място.

Къщата запустяла за известно време, но се появила възрастна двойка. Те не вярвали в зли сили и мистерии, но постепенно започнали да ги сполетяват нещастия, разказва "България днес". Бабата си отрязала два пръста с косачката, дядото пък претърпял инцидент с трактор. Възрастните хора отдали всичко на лош късмет. След няколко дни двамата били ударени от мълния и починали на място, прибирайки се от полето.

Следващият обитател на дома бил 40-годишен учител, който се занимавал с окултни практики. Мъжът обаче бил отрит мъртъв без да има обяснение за случилото се. Кметицата на селцето знае за имота, но смята, че призрачните истории са пълна глупост и не вярва на народните приказки.

Снимка: Instagram