Прокуратурата в Ловеч ще проверява доходите на задържания за катастрофата с Ферарио Спасов. Това обяви окръжният прокурор Валентин Вълков.

Обвиненият за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов: Трагедия, извинявам се

„Трябва да изясним, ако това лице не работи и няма доходи, откъде се е сдобил с тази кола. Доколкото знам е шофирал и други луксозни автомобили", поясни той.

„Няма пречка при събиране на доказателства, които касаят имотното състояние на обвиняемия за катастрофата, да бъдат отделени материали, да бъдат предадени на колегите от Велико Търново и да се върви в тази посока“, уточни Валентин Вълков по отношение на имотното състояние на обвиняемия Пантелеев.

На този етап мярката за неотклонение „подписка" спрямо Начо Пантелеев не може да бъде променена, но ако има промяна в хода на разследването за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, може да се мисли и в тази посока.

Според него ударът е станал при скорост много над 100 км/ч.

„На този етап, както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието може да бъде от 3 до 8 години затвор. Ако бъдат установени нови факти и обстоятелства, обвинението може да бъде квалифицирано по друг състав и да бъде променена мярката за неотклонение. На този етап мярката не може да бъде променена.", добави той.

Родата на Начо и Начо от Лясковец бъркали алкохол през 90-те, жените - джебчийки

Ще бъдат изискани всякакви снимки от камери и ще бъде документирано всичко към пътния инцидент. Пантелеев е разпитан, но е запазил правото си да не дава подробни обяснения.

Продължават процесуално-следствените действия и в рамките на последните дни всичко, което е било необходимо за изясняване на фактическата обстановка е направенo. Назначена е и автотехническа експертиза.

Последни данни за разследването на смъртта на Ферарио Спасов