Под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) се провежда разследване на тежката катастрофа с жертва и осем ранени, станала късно снощи на „Самоковско шосе” при отбивката за Бистрица, близо до Панчарево. 

Верижна катастрофа край столицата, има много ранени*



От прокуратурата съобщиха подробности за тежкия инцидент в столицата. Според първоначалната информация по случая на 6 септември, около 22:05 ч. лек автомобил „БМВ“ се движел по ул. „Самоковско шосе“ в посока от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на гребна база „Панчарево“ се блъснал в насрещно движеща се друга кола „Мазда“. Ударът настъпил в платното за движение на автомобила с марка „Мазда, в резултат на което последният отскочил назад и настъпил удар в движещия се попътно зад него лек автомобил „Фолксваген“, посочиха от прокуратурата.

В резултат на тежката катастрофа е починал шофьорът на „БМВ“-то, а 29-годишната жена, пътувала с него е тежко ранена. Пострадали са и 18-годишният шофьор на „Мазда“-та и пътуващите с него три момичета - на 17 години, на 14 години и на 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишния шофьор „Фолксваген“-а и пътуващите с него две 16-годишни момчета.

Има загинал в кошмарната катастрофа на пътя Самоков - София СНИМКИ



Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР.

Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са три леки автомобила, протоколите за които са внесени от СГП в СГС за одобрение. В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

Снимка: Надежда Дойчева