Новоремонтиран участък от булевард "Копривщица" в Пловдив създава главоболия на живеещите в района на Младежкия хълм. Пътят се е превърнал в своебразна писта на шофьори и мотористи, които изпробват състезателни си умения. Това създава предпоставки за сериозни ПТП. Това пише в жалбата си до кмета на града Здравко Димитров Стефан Тоталов.

"Всичко това от една страна е много добре за инфраструктурата на града, но от друга страна – създава благоприятна среда за възникване на ПТП и прегазване на пешеходци. Това е така, защото новоположената настилка се използва за високоскоростни надпревари от мощни автомобили и мотори" , отбелязва мъжът.

По думите му в района често се разхождат майки с колички, има спортуващи, а също така наблизо има училище и тенис корт.

"Много ученици ежедневно преминават оттам, за да стигнат до близкия парк. За безопасното преминаване и достъп до Младежкия хълм от пешеходците съществува само една пешеходна пътека за целия участък. Преди пешеходната пътека от двете страни на бул. Копривщица е редно да има приспособление за намаляване на скоростта на МПС (тип бетонен легнал полицай). Това би позволило на нас живущите в този район да бъдем по-спокойни както за самите нас, така и за нашите деца при преминаването през пешеходните пътеки. Освен това би спомогнало да спим нормално и спокойно, както спахме преди ремонта, без да чуваме мощните двигатели на автомобилите и моторите в диапазона 19.00 – 06.00 ч. Това не е място за гонки на пловдивските джигити и ентусиасти. Надявам се, в най-скоро време да предприемете мерки. В момента се събира подписка от живущите в района, която ще бъде внесена в Кметството, а ако е необходимо и в съответните Министерства", посочва още пловдивчанинът. 

Тоталов настоява в жалбата си към Община Пловдив проблемът да бъде решен. В противен случай той заявява, че ще бъде организиран протест, при който ще бъде затворен бул "Копривщица".