Ресторантьорите ще изпратят утре писмо до премиера Бойко Борисов, с което ще настояват новите мерки да не влизат в сила. Председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов заяви пред Нова телевизия, че е изненадан от решенията от днес.

„Изненадани сме. Все още не прието това решение. Един месец са затворени нощните заведения и случаите на заразените не намаляват. Предполагам, че ако мярката влезе в сила, това ще е краят за голяма част от работещите в бизнеса”, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

НОВИ МЕРКИ: България затваря до Коледа! Без ресторанти, молове, училища...

Ето как и кога правителството ще гласува мерките за частичен локдаун у нас

Лекарският съюз излезе с позиция за ограничителните мерки

Междувременно от Българският лекарски съюз обявиха подкрепата си за предложените мерки и призоваха за бързото им въвеждане.

"Преустановяването на работата на заведенията, дискотеките, на МОЛ-овете, прекратяването на спортните мероприятия, семинари, екскурзии, конкурси, конгреси и всички други мерки са изцяло в полза на българското общество и ще дадат възможност на нас лекарите и здравната система да си поемем глътка въздух", отбелязоха от управителния съвет на БЛС.