Опасна маневра бе заснета от моторист край Варна.

Лек автомобил прави изпреварване, навлизайки в насрещното, където се движи мотора. Това се случва в участък с единична непрекъсната линия.

За щастие мотористът се реагира адекватно и не се стигна до удар. Нарушението е факт, но остава въпросът - може ли водач спокойно са се изпреварва в насрещното, когато там е просто мотор, а не кола? Явно според шофьорът на черното БМВ няма проблем за такава маневра.

Потребители съветват автора на кадрите да не се бави и веднага да подава сигнал в КАТ.

"Прати го на мейла на КАТ , да го поздравят за блестящото изпълнение", пише Валентина Х. "Със записа и в кат. Помогни му да спечели точки за карта за градския транспорт.", добавя Мартин К.

Колега моторист на автора уточнява, че опасността в подобна ситуация е реална, тъй като мотор може да бутнат и без удар.

"Това е ежедневие, все едно ни няма на пътя, независимо дали съм сама или сме 10 мотора. Да обясня, макар да знам, че няма особен смисъл: мотор може да бъде съборен в движение дори само от въздушната струя на автомобил, да не говорим за камион. Бъдете разумни и не си мислете, че щом е мотор има място да се разминете. Голям камион в съседната лента ме е отмествал заради вятър и единствено това, че го очаквах ме спаси да не се окажа в канавката.", отбелязва Юлиян Адреева.