Трима души са били ранени в района на Днепър, двама са хоспитализирани в Киев, а други шестима са потърсили лекарска помощ след масираната руска атака днес в Украйна.

Както съобщихме, Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите сутрешни часове в сряда. Това съобщиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко взрива, след което системите за противовъздушна отбрана били задействани.

Българската делегация в Киев попадна под обстрел, депутатите са в бомбоубежище!

Нападението съвпада с визитата на български депутати в украинската столица, като се наложи те да се скрият в бомбоубежище.  В части от града е спряно електричеството и водоподаването, предаде Нова телевизия.

Ударен и жилищен блок в близост до българското посолство в Киев. В него в момента има пожар и тече евакуация на граждани. 

"Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Това, което ни направи много силно впечатление, бяха децата - 4-5 годишни. Те спокойно и търпеливо чакаха със своите родители въздушната тревога да премине. През последните 2 години това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано", заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков, цитиран от бТВ.